Moravský vrabec so zemiakovou knedľou

Potrebujeme:

0,5 kg bravčového pliecka, 0,5 kg bravčového bôčika, 1 kg kyslej kapusty, 1 kg cibule, cesnak, soľ, cukor, rascu, 2 kg zemiakov, 300 g hrubej múky, detská krupica na zahustenie, 2 vajcia

Ako na to:

Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a dáme piecť asi na 90 minút pri 180 stupňoch C. Uvarené zemiaky postrúhame, pridáme vajce, soľ, detskú krupicu a hrubú múku. Z cesta urobíme valčeky, ktoré varíme 20 – 25 min udusíme nakrájanú cibuľku, pridáme kapustu a dusíme 30 minút. Do upečeného mäsa pridáme cibuľu, cesnak a rascu. Odokryté dopečieme asi 15 minút.

01.05.2008

Podobné recepty