Stifádo

Potrebujeme:

1 kg hovädzieho mäsa, 1 kg drobnejšej cibule, bobkové listy, 3 strúčiky cesnaku, pol hrnčeka vínneho octu, pol hrnčeka suchého červeného vína, pol hrnčeka rastlinného oleja, 1 PL olivového oleja, 3–4 kúsky škorice, 6–7 zrniek čierneho korenia, 1 pokrájanú paradajku, soľ

Ako na to:

Cibuľu očistíme a vložíme do studenej vody. Túto vodu vylejeme, nalejeme čistú a dáme (celú) cibuľu variť. Povaríme pár minút a scedíme. Mäso pokrájame na kúsky (asi ako na guláš), pridáme všetky prísady, rovnako ako aj cibuľu a prilejeme toľko vody, aby bolo mäso prikryté.
Varíme asi 2 hodiny (čím dlhšie tým lepšie) na veľmi slabom ohni alebo v rúre. Hotové jedlo zostane iba so šťavou, podobnou gulášovej.

28.09.2008

Podobné recepty