Krupicovo-maslové halušky s broskyňovou šľahačkou

Potrebujeme:

2 vajcia, 40 g masla, 140 g krupice, štipka soli, 10 g práškového cukru, 0,2 dcl šľahačkovej smotany, čerstvé broskyne, 50 g strúhanej čokolády

Ako na to:

Žĺtka vymiešame s maslom a cukrom. Do vzniknutého krému pridáme do tuha vyšľahaný sneh z bielkov, soľ a nakoniec krupicu. Lyžicu namočíme do vody a z masy vykrajujeme väčšie halušky. Vkladáme ich do horúcej vody a pomaly varíme. Ušľaháme šľahačku, do ktorej jemne zapracujeme na drobno nakrájané broskyne. Halušky ozdobíme ovocnou šľahačkou a strúhanou čokoládou a servírujeme na plytkom tanieri.

04.05.2008

Podobné recepty