Poľovnícka roláda z srnčieho (jelenieho) mäsa

Potrebujeme:

1 kg srnčieho (jelenieho chrbta), 4 borievky, 2 väčšie cibule, 4 strúčiky cesnaku, 120 g údenej slaniny, 125 g masla , podrvené čierne korenie, soľ

Ako na to:

Mäso vykostite, odblaňte, umyte, rozrežte na plát, ktorý posypte potlčenými borievkami a na niekoľko hodín odložte do chladu. Odležané mäso naklepte, okoreňte, posoľte, potrite pretlačeným cesnakom, posypte na plátky nakrájanou cibuľou, obložte plátkami slaniny a stočte. Zviažte potravinárskou niťou a na rozohriatom masle duste prikryté vo vlastnej šťave asi 40 min. Počas dusenia občas obráťte. Podávajte s dusenou zeleninou a žemľovou knedľou.

13.02.2006

Podobné recepty