Zapekaný zeler

Potrebujeme:

3 väčšie zelery, 4 paradajky, 4 vajíčka, 250 ml sladkej smotany, 100 g tvrdého syra, 100 g strúhanky, 80 g masla, soľ, ocot, čierne mleté korenie a petržlenová vňať

Ako na to:

Zeler uvaríme do polomäkka v osolenej octovej vode. Vychladnutý ho nakrájame na plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Do vymastenej zapekacej nádoby dáme vrstvu zeleru, ktorú pokryjeme na plátky nakrájanou paradajkou, posypeme strúhankou opraženou na masle, postrúhaným syrom a na kolieska pokrájanými uvarenými vajíčkami. Prekryjeme druhou vrstvou zeleru a zalejeme smotanou rozšľahanou s vajíčkom. Posypeme zvyšným syrom, vňaťou a zapekáme 15 min. pri 180 C. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

06.05.2008

Podobné recepty