Pyrenejské klobásy

Potrebujeme:

4 údené domáce klobásy, 4 jablká, 1 cibuľa, 2 dcl bieleho vína, 2 dcl šľahačkovej smotany, 60 g masla, petržlenová vňať, 1 PL cukru, 1 KL škorice, 2 PL oleja, 1 ľadový šalát

Ako na to:

Ošúpané jablká bez jadrovníkov nakrájame na kolieska. Na panvici zohrejeme maslo a jablká po oboch stranách opečieme. Pocukrujeme ich, posypeme škoricou a odložíme. Na kolieska nakrájanú klobásku opečieme na oleji, pridáme jemne nakrájanú cibuľu a zalejeme vínom. Po chvíli prilejeme smotanu a ešte 15 min. dusíme. Potom klobásku preložíme na predhriatu misu, ozdobíme jablkami, jemne sekanou petržlenovou vňaťou, listom šalátu a všetko prelejeme smotanovou omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou.

06.05.2008

Podobné recepty