Plnený bôčik s kapustou

Potrebujeme:

2,5 kg bravčového bôčika, 1 kg kyslej kapusty, mleté čierne korenie, soľ, polievkové korenie, 1 PL cukru, bujón, 1 dcl oleja, masť, 2 cibule, 2 suché rožky, mleté bravčové mäso, hrsť sójovej drte, petržlenová vňať, 3 vajcia, racsa, biele korenie

Ako na to:

Sójovú drť ochutíme sušeným polievkovým korením, bielym a čiernym korením a zalejeme vriacou vodou. Do misy si nadrvíme suchý rožok, ktorý zalejeme troškou vody, posypeme polievkovým korením, čiernym korením, pridáme vajcia, petržlenovú vňať a upravenú sójovú drť. Vrchnú časť bôčika nakrojíme na kocky, z boku vytvoríme otvor na plnenie a nasolíme. Medzitým si orestujeme na masti cibuľu a pridáme mleté mäso, ktoré potom spojíme s predom pripravenou zmesou. Orestujeme aj druhú cibuľu, pridáme k nej kapustu a mletý cukor a dusíme. Mäso plníme hotovou mäsovou zmesou, zašpajdľujeme, okoreníme, pridáme rascu, podlejeme vodou, polejeme olejom, pridáme kapustu a dáme do rúry zapiecť na 45 min, pri teplote 160 C. Potom mäso otočíme a pečieme ďalších 45 min.

06.05.2008

Podobné recepty