Prepelice na pytliacky spôsob

Potrebujeme:

8 prepelíc, 200 ml kyslej smotany, 120 ml červeného vína, 200 g šalotky, 3 PL brusníc, 100 ml olivového oleja, ¼ l mäsového vývaru, zväzok oregana, zväzok medovky, 1 PL nastrúhanej citrónovej kôry, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Kuchynsky upravené prepelice umyte pod tečúcou vodou, osušte, osoľte a okoreňte. V olivovom oleji rozmiešajte šalotku nasekanú nadrobno, nasekané bylinky a nastrúhanú citrónovú kôru. Marinádou potrite prepelice znútra i zvonka. Zvyšnú marinádu rozpáľte na panvici a prepelice v nej opečte do zlatohneda. Zalejte červeným vínom a mäsovým vývarom a prilejte kyslú smotanu. Primiešajte brusnice, osoľte a okoreňte mletým čiernym korením. Prepelice v omáčke ešte krátko poduste. Podávajte s paradajkovým rizotom a silným červeným vínom.

20.12.2006

Podobné recepty