Grilovaný španielsky šalát s jablkami a píniovými orieškami

Potrebujeme:

červená čakanka, lollo červený a zelený šalát, jablká, aceto balsamico, vegeta, olivový olej, cukor práškový, píniové oriešky, čerstvé šampiňóny alebo huby, čerstvá špargľa

Ako na to:

Šaláty natrháme na menšie kúsky, posypeme vegetou, pokvapkáme olejom a balsamicom, zľahka premiešame a uložíme na tanier. Jablká nakrájame na mesiačiky, odstránime jaderník, obalíme ich v práškovom cukre a krátko pogrilujeme, do okamihu, kým cukor neskaramelizuje. Položíme na šalát. Špargľu očistíme, obvaríme a pridáme nakrájanú do šalátu. Rozštvrtíme šampiňóny, orestujeme na olivovom oleji a takisto pridáme do šalátu. Posypeme píniovými orieškami, ktoré sme krátko a na sucho pogrilovali. Podávame s otoustovaným chlebíkom.

04.06.2008

Podobné recepty