Kapustový šalát s jablkami

Potrebujeme:

1 stredne veľká biela kapusta, 3 cibule, 2 PL masla, 2 väčšie kyslé jablká, 1 väčšia mrkva, 1 PL octu, 2 PL citrónovej šťavy, 1 PL cukru, 1 ČL mletej rasce, 1 l vody, bylinky na ozdobu, mleté biele korenie, soľ

Ako na to:

Kapustu očistite, opláchnite, dajte odkvapkať a pokrájajte na tenšie rezance. Dajte do misy, zalejte vriacou vodou a premiešajte. Na 5 min. zakryte a potom ju sceďte. Osoľte, posypte mletou rascou, premiešajte a na 1 hod. odložte.
Očistenú mrkvu nahrubo postrúhajte, pridajte kapustu spolu s na kocky pokrájanými jablkami a vychladnú na masle orestovanú cibuľu. Dochuťte octom, citrónovou šťavou, cukrom, korením a soľou. Dôkladne premiešajte.

TIP: Šalát podávajte vychladený, ozdobený bylinkami.

18.08.2006

Podobné recepty