Čertovské prsia

Potrebujeme:

1,5 kg nových zemiakov, 4 kusy kuracích pŕs, 30 dkg tvrdého syra, 2 papriky – červenú a zelenú, 2 paradajky, 1 väčšia cibuľa, 6 čerstvých guľatých feferóniek, 10 zaváraných guľatých feferóniek, 1 smotana na šľahanie, 1 kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, olej

Ako na to:

Cibuľu nakrájame na kolieska a na rozhohriatej panvici opražíme do hneda. Ďalej opekáme a postupne pridávame nakrájanú papriku, feferónky, soľ, korenie a zalejeme smotanou na šľahanie. Osolené a okorenené kuracie prsia opečieme na samostatnej panvici a polejeme pripravenou zmesou. Zemiaky v šupe nakrájame na hranolky a vypražíme. Podávame poliate dressingom, ktorý pripravíme zmiešaním kyslej smotany, nakrájaných feferóniek a dužiny z paradajok. Ozdobíme nastrúhaným syrom.

13.05.2008

Podobné recepty