Zapečený baklažán

Potrebujeme:

1,5 kg baklažánu, 1,5 kg zemiakov, 1 hlavička cesnaku, 3 cibule, 1 zväzok medvedieho cesnaku, 1 zväzok mladej cibuľky, 2 bal. pomodory, 1 kocka zeleninového bujónu, 2 dcl červeného vína, 300 g syru na strúhanie, napríklad parmezán, olivový olej, bazalka, soľ, citrón, cukor, čierne korenie, vegeta, petržlenová vňať

Ako na to:

Uvaríme zemiaky v šupke. Umytý, na papierovej utierke vysušený a na kolieska nakrájaný baklažán orestujeme na oleji, pozor – nesolíme ho. Po usmažení ho opäť položíme na papierovú utierku. Na druhej panvici pripravíme omáčku tak, že na oleji osmažíme cibuľu, pridáme pomodory, červené víno, bujón, soľ, lyžičku cukru, vegetu a na záver pridáme rozdrvený cesnak. Uvarené zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a kladieme do misy tak, že ich prekladáme s pripraveným baklažánom. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením, pokrájaným medvedím cesnakom, mladou cibuľkou, vrstvy opakujeme. Nakoniec zalejeme pripravenou omáčkou, posypeme postrúhaným syrom a štvrť hodinku necháme zapiecť.

13.05.2008

Podobné recepty