Domáce ravioli s omáčkou mascarpone

Potrebujeme:

Cesto: 500 g hladkej múky, 2 g soli, 1 dcl olivového oleja, 2 vajcia, 2 dcl studenej vody
Plnka: 200 g ricotty (srvátkový syr), soľ, 100 g šunky, čerstvá bazalka
Omáčka: 2 smotany na šľahanie, 200 g mascarpone, 1 menšiu cibuľu, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, soľ, parmezán

Ako na to:

Cesto pripravíme tak, že všetky suroviny zmiešame, avšak vodu pridávame postupne. Dôkladne vymiesime a rozvaľkáme asi na centimetrovú hrúbku. Na cesto rozložíme ricottu, šunku a bazalku, mierne osolíme, okoreníme a cesto preložíme. Potom jednotlivé časti cesta uzavrieme tlakom prstov a nakrájame napríklad pohárom. Uvaríme vo vriacej vode, pričom ich varíme maximálne štyri minúty. Omáčku pripravíme tak, že na masti osmažíme cibuľu, nakrájaný cesnak, šunku, mascarpone, trochu povaríme. Pridáme šľahačku, podľa potreby soľ a korenie, necháme prejsť varom. Posypeme parmezánom a čerstvou bazalkou.

25.06.2008

Podobné recepty