Jarný šalát s nivou

Potrebujeme:

2 hlávkové šaláty, 1 viazaničku reďkovky, 2 vajcia uvarené natvrdo, 150 g syru s modrou plesňou, 2 PL majonézy, 125 g kyslej smotany, 1 PL pokrájanej petržlenovej vňate, 1 PL pokrájanej pažítky, 2 PL citrónovej vňate, 1 ČL worčesterovej omáčky, štipku mletého čierneho korenia, soľ

Ako na to:

Nivu pretlačte cez sito, vymiešajte nahladko s citrónovou šťavou. Pridajte majonézu, smotanu, worčesterovú omáčku, korenie a soľ. Šalát umyte a osušíme. Okrajové listy rozložte na veľkú misu a srdiečka šalátu pokrájajte na rezance, ktoré dajte do stredu misy. Na ne navrstvite pokrájanú reďkovku a vajcia. Všetko posypte petržlenovou vňaťou a pažítkou. Zalejte pripravenou zálievkou, nechajte hodinu odstáť a podávjte.

12.05.2006

Podobné recepty