Kávové zrná

Potrebujeme:

1 balík piškót (120g), 40g - 60 g masla, 3 lyžice mletých orechov, 2 lyžice práškového cukru, 1 kávová lyžička Nesca kávy, 1 - 2 lyžice mlieka, štamprlík umu***
Na polevu: várová čokoláda, Cera

Ako na to:

Do misy nasypeme orechy, cukor a rozdrvené piškóty. Do roztopeného masla pridáme lyžičku Nesca kávy, mlieko a dobre premiešame, aby sa káva rozpustila. Maslovo-kávovú zmes aj s rumom prilejeme ku suchej zmesi. Zo zmesi vytvarujeme šúlok, ktorý rozdelíme na rovnaké časti a z nich formujeme kávové zrná. Špajdlou do stredu spravíme čiarku. Na noc ich necháme vychladnúť a na druhý deň ich stuhnuté oblievame čokoládou. Čokoládu na polevu drobných koláčikov robíme v pomere 100 g čokolády a cca 70 g Cery.

23.12.2007

Podobné recepty