Mandľové venčeky alebo praclíky

Potrebujeme:

4 dkg mandlí, 4 dkg praškového cukru, 10 dkg masla, 14 dkg polohrubej múky, 2 balíčky van. cukru

Ako na to:

Mandle si pomelieme, pridáme cukor, maslo a múku, spracujeme. Z cesta si urobíme jeden valček, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky. Z jednotlivých kúskov ušúľame tenké valčeky, ktoré formujeme do venčekov. Pečieme pri teplote 180°C do ružova. Po upečení, ešte teplé, obaľujeme vo van. cukroch. Keď vychladnú môžeme ich namočiť aj v čokoláde.
Praclíky: Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Z cesta ušúľame valček, asi 30 cm dlhý a rozdelíme ho na menšie kúsky. Každý kúsok rozšúľame na asi 10 cm dlhý pásik a formujeme ho postupne do praclíka. Potom praclíky dáme na vymastený plech a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 15 minút. Upečené, ešte horúce obaľujeme vo van. cukroch a môžeme pridať aj práškový cukor.

21.05.2008

Podobné recepty