Perníčky

Potrebujeme:

600 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 150 g masla, 3 vajíčka, 6 PL medu, 1 ČL sóda bikarbóny, 1 ČL mletej škorice, 1 ČL perníkového korenia, 2 PL kakaa, maslo na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov
na zdobenie môžeme použiť orechy, mandle, alebo sneh z bielkov

Ako na to:

Všetko spolu spracujeme. Vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať perníčky. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme v rúre 4-5 minút pri teplote 200°C. Keď perníčky vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom. Budú pekne lesklé. Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk). Kakao urobí perníčky tmavšie a vynikne na nich zdobenie bielkom.

06.07.2008

Podobné recepty