Mramorový ryžový nákyp

Potrebujeme:

100 g ryže, 50 g Ramy, 1/2 l mlieka, 20 g kakaa, 80 g kryštálového cukru, 2 tortové oblátky, 5 vajec, soľ, strúhanka, práškový a vanilínový cukor

Ako na to:

Ryžu opláchneme, vsypeme do vriacej vody, varíme 3 minúty, potom ju scedíme a necháme odkvapkať. Mlieko zohrejeme, dáme doň Ramu, lyžičku vanilínového cukru a štipku soli, pridáme ryžu, premiešame a udusíme do mäkka. Žĺtka vymiešame s vanilínovým cukrom. Z 3 bielkov a 40 g cukru ušľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do vychladenej ryže. Masu rozdelíme, do polovice pridáme kakao. Tortovú formu natrieme Ramou a posypeme strúhankou. Najprv rozotrieme tmavú masu, prikryjeme oblátkou, potom svetlú masu a dáme upiecť. 3 bielka vyšľaháme so zvyškom cukru, snehom ozdobíme nákyp a dáme ešte na chvíľu zapiecť.

22.05.2008

Podobné recepty