Rýchle Chilli con Carne

Potrebujeme:

500 g bravčového (kuracieho) mäsa, 1 pohár Maggi Mexická omáčka, 2 konzervy červenej fazule v slanom náleve, 1 konzerva kukurice, 1 cibuľa, voda, soľ, olej, chilli

Ako na to:

Na oleji si speníme cibuľu, keď je spenená pridáme na pásiky pokrájané mäso, opražíme, podlejeme troškou vody a chvíľu podusíme (tak asi 15 minút). Potom pridáme Maggi - Mexickú omáčku, vylejeme do mäsovej zmesi, do toho ďalej vylejeme 2 konzervy červenej fazule (bez vody, vodu z konzervy zlejeme), 1 konzervu kukurice a dolejeme vodu tak, aby sa nám celá zmes pekne dusila do mäkka. Dusíme dovtedy, kým mäso nie je mäkké. Podľa toho, koľko chceme mať omáčky, dolievame vodu. Keď je mäso mäkké, dochutíme soľou, 2 lyžice kečupu (sladkého), kto chce môže si pridať korenie (akékoľvek chilli atď.). Ako prílohu podávame zemiakovú kašu.

06.07.2008

Podobné recepty