Cestoviny so špenátovou omáčkou

Potrebujeme:

400 g cestovín
Omáčka: 1 mrazený špenátový pretlak (400g), 2 cibule, 3 lyžice oleja, 1 lyžica masla, 1 lyžica hl.múky, 200 ml smotany na varenie, 1 tavený syr v črievku (najlepšie Niva), 100 ml mlieka na zriedenie, 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti), 150 g tvrdého nastrúhaného syra, mleté biele korenie, soľ

Ako na to:

Najprv uvaríme cestoviny.
Omáčka: Špenát necháme rozmraziť. Cibuľku nakrájame a na oleji podusíme domäkka. Na zjemnenie chuti môžeme pridať maslo. Poprášime s múkou, premiešame a chvíľku pražíme. Prilejeme smotanu, vložíme rozmrazený špenátový pretlak a za stáleho miešania postupne pridávame tavený syr. Podľa potreby hmotu zriedime mliekom, ochutíme soľou, korením a prelisovaným cesnakom. Necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame so postrúhaným syrom.

13.07.2008

Podobné recepty