Pařížska torta

Potrebujeme:

1 balíček piškót, 1 balíček kakaa (125 g), 4 dcl vody, svetlá želatína, 1 maslo (príp. rastlinný stužený tuk), 150 g cukru múčka, 4 žĺtka, šľahačka na ozdobu

Ako na to:

Vo vode rozmiešame kakao a uvaríme. Necháme vychladnúť. Maslo zmiešame s cukrom a žĺtkami. Jednu tretinu krému odložíme a zvyšné dve tretiny zmiešame s kakaovou vodou. V prípade, že je hmota riedka, zahustíme ju želatínou pripravenou podľa návodu. Polovicu kakaové hmoty dáme do tortovej formy a dáme do nej piškóty. Na to rozotrieme odložený svetlý krém a opäť vložíme piškóty. Postup opakujeme so zvyšným kakaovým krémom. Hotové necháme odleťať do druhého dne. Pred podáváním ozdobíme a nakrájame na porcie.

15.06.2008

Podobné recepty