Baklažány plnené syrom

Potrebujeme:

2 veľké baklažány á 800 g, 20 g slnečnicového oleja, 100 g cibule, 8 g strúhanky, 100 g postrúhaného tvrdého syra Ementál, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice kapár (nie je nevyhnutné), bazalka, mleté čierne korenie, 500 g rajčiakov, 10 g masla, voda, rajčiaková šťava, soľ

Ako na to:

Baklažány ošúpeme, rozrežeme pozdĺžne na polovice a dužinu vyberieme do hĺbky 1/2 cm. Pripravené baklažány opražíme na tuku z oboch strán, asi 3 minúty z každej strany. Cibuľu a dužinu z baklažánov posekáme a opražíme na panvici s horúcim olejom. Podlejeme 4 lyžicami vody alebo vývarom a dusíme 10 minút. Pridáme strúhanku, postrúhaný syr, rozotretý cesnak, bazalku, kapary, mleté čierne korenie. Touto zmesou naplníme baklažány. Pokrájané ošúpané rajčiaky udusíme na tuku, osolíme, okoreníme, vložíme do ohňovzdornej nádoby vymastenej tukom spolu s naplnenými baklažánmi, pečieme 30 minút v rozohriatej rúre 10 minút. Pred dopečením polejeme rajčiakovou šťavou. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou alebo ako samostatné jedlo. Dobrú chuť.

04.06.2008

Podobné recepty