Dvojfarebná olejová bábovka

Potrebujeme:

200 g práškového cukru, 4 vajcia, 250 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, deci oleja, dcl horúcej vody, citrónová kôra, šťava z citróna, 2-3 lyžice kakaa, maslo na vymastenie formy

Ako na to:

Oddelíme tri bielka od žĺtok, ku žĺtkam pridáme jedno celé vajce, práškový a vanilkový cukor. Z bielok a 1/4 práškového cukru vyšľaháme sneh. Žĺtka s cukrom vyšľaháme elektrickým šľahačom do peny. Prilievame horúcu vodu a stále miešame. Keď je cukor roztopený pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva, olej, kôru z umytého citróna a šťavu z citróna - bez kôstiek - a dobre premiešame. Jemne vmiešame sneh. Jednu tretinu cesta prelejeme do inej nádoby a zmiešame s kakaom. Formu vymastíme maslom a vysypeme múkou a vrstvíme. Vrstva bieleho cesta, vrstva hnedého cesta a opäť biele cesto. Jemne potrasieme, nech sa to trošku premieša a dáme do rúry na 35-40 minút pri 200 stupňoch. Neotvárajte rúru počas pečenia aspoň 25 minút, inak cesto spľasne! Po upečení ju posypeme práškovým cukrom.

04.06.2008

Podobné recepty