Ovocný múčnik

Potrebujeme:

750 g sušeného a kandizovaného ovocia (hrozienka, ďatle, figy, sušené mandarinky, kandizovaná pomarančová kôra,..), 100 g strúhaných mandlí, 100 g kokosovej múčky, 50 g nahrubo sekaných vlašských orechov, 180 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1/8 Hery, 150 g cukru múčka, 4 vajcia, strúhaná kôra z 1 citróna a 1 pomaranča, rum

Ako na to:

Ovocie nakrájame nadrobno, pridáme strúhané mandle, kokosovú múčku a nasekané orechy. Všetko prelejeme rumom a necháme cez noc presiaknuť.
Druhý deň vyšľaháme zmäknutú heru s cukrom, postupne zašľaháme vajce, vmiešame múku s práškom do pečiva, odkvapkanou ovocnou zmesou a strúhanou citrónovou a pomarančovou kôrou. Všetko dôkladne premiešame.
Tortovú alebo chlebíčkovú formu vyložíme papierom na pečenie, či alobalom a potrieme olejom. Do formy vlejeme cesto, urovnáme ho a pečieme zvoľna pri 140 °C asi dve hodiny.
Upečený múčnik necháme vychladnúť vo forme, potom ho vyklopíme, odstránime papier a celý múčnik pokvapkáme rumom. Zabalený v alobale vydrží aj niekoľko týždňov.

18.10.2008

Podobné recepty