Talianske makové rezy

Potrebujeme:

Cesto: 5 žĺtok, 150 g práškového cukru, 120 g masla, 1 vanilkový cukor, 2 dcl mlieka, 250 g polohrubej múky, 1 bal. prášku do pečiva
Plnka: 250 g pomletého maku, 50 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 dcl mlieka, 1 vajce, 50 g namočených hrozienok
Sneh: 5 bielkov, 150 g jemného kryštálového cukru

Ako na to:

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme ostatné prísady a vymiešame cesto. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 st., kým povrch začne ružovieť. Medzitým si pripravíme plnku - všetky suroviny dobre premiešame a rozotrieme na zapečené cesto. Navrch natrieme sneh z bielkov, do ktorého sme všľahali cukor. Spolu dopečieme ešte 10-15 minút podľa farby snehu.

24.06.2008

Podobné recepty