Zbojníkov mešec

Potrebujeme:

2 kusy
Palacinky: pol hrnčeka hladkej múky, pol hrnčeka mlieka, 1 ČL bazalky, soľ
Plnka: klobáska, oregano, granulový cesnak, 1 PL kečupu, cibuľa

Ako na to:

Všetko čo poterbujeme na palacinku vymiešame a spravíme palacinku. Upečenú palacinku necháme vychladnúť. Plníme ju tak, aby strana, kde je viac vidieť bylinky ostala vonku.
Nakrájame si cibuľu a klobásku (prípade aj iné mäso) a necháme ich opekať sa na oleji. Postupne pridávame granulový cesnak, oregano a majoránku. Po chvíli pridáme cca 1 PL kečupu a celé necháme bublať cca 2 - 3 minútky, potom odstavíme z ohňa.
Zmes vložíme do stredu palacinky. Vezmeme protiľahlé strany a spojíme ich špáratkami, aby sa nám palacinka neotvárala. Na jeden mešec stačia 2.
Vezmeme zelenú vňaťku z cibuľky. Jeden koniec zapichneme do špáradla a popod zvyšnú placinku stiahneme. Vňať upevníme zapichnutím do ďalšieho špáradla. Ak je možnosť, môže sa posypať syrom a dať zapiečť do rúry.

19.08.2008

Podobné recepty