Citrónovo - orechové muffiny

Potrebujeme:

3 citróny, 175 g masla alebo margarínu, 150 g cukru, 1 vanilínový cukor, štipku soli, 4 vajcia, 250 g polohrubej múky, 75 g mletých orechov alebo mandlí, 1 prášok do pečiva, 3 PL mlieka, 250 g práškového cukru, maslo alebo margarín na vymastenie a múku na vysypanie formy

Ako na to:

Pripravíme si všetky ingrediencie. Dva citróny odšťavíme. Maslo, cukor, vanilkový cukor a štipku soli dopenista vyšľaháme. Po jednom prišľaháme vajcia, zakaždým prešľaháme. Nakoniec primiešame citrónovú šťavu a prešľaháme.
Múku premiešame s práškom do pečiva a mletými orechami. Postupne striedavo s lyžicami mlieka primiešame do cesta. Premiešame. Jamky vo forme na muffiny vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme do jamiek, naplníme ich asi do dvoch tretín. Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov. Pečieme do zlatista 25-30 minút. Vyberieme, necháme chladnúť asi 10 minút vo forme, potom opatrne vyklopíme. Zvyšný citrón odšťavíme, šťavu elektrickým šľahačom vyšľaháme s práškovým cukrom. Polevu rozdelíme na muffinky a necháme zaschnúť.

22.08.2008

Podobné recepty