Zákusok s hroznom a parížskym krémom

Potrebujeme:

Na parížsky krém: 2 trvanlivé smotany na šľahanie, 1 varová čokoláda, 2 balenia ztužovača smotany Dr.Oetker Smetana Fix
Ostatné prísady: zákuskový korpus (kúpený v obchode), džem podľa chuti, puding v prášku (napr. vanilkový), hrozno

Ako na to:

Deň dopredu je potrebné uvariť si parížsky krém. Do hrnca nalejeme 2 trvanlivé smotany na šľahanie a nalámeme 1 varovú čokoládu. Čokoládu necháme rozpustiť a celú zmes necháme krátko prejsť varom. Po vychladnutí, dáme hrniec do chladničky, kde sa chladí do druhého dňa.
Nasledujúci deň natrieme korpus zákusku jahodovým džemom. Uvaríme si puding a navrstvíme ho na džemom potretý korpus. Na vychladnutý puding poukladáme hrozno. Vyberieme z chladničky smotany, prelejeme do umelohmotnej misky, pridáme 2 balíčky Smetana FIX a vyšľaháme dotuha. Navrstvíme na zákusok, podľa ľubovôle dozdobíme a dáme vychladnúť do chladničky.

04.08.2008

Podobné recepty