Ovocná bomba

Potrebujeme:

6 vajec, 120 g práškového cukru, 120 g polohrubej múky, 2 banány, 4 kiwi, 1 malý pohár čučoriedok, 1 malý pohár marhúľ Krém: 500 ml mlieka, 4 lyžice hladkej múky, 1 vanilínový cukor, 120 g práškového cukru, 250 g Hery, čokoládová poleva

Ako na to:

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne pridáme žĺtky, múku a cukor. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný väčší plech a upečieme. Plát cesta si potom rozdelíme najprv na polovicu a tú druhú polovicu na väčšiu a menšiu časť.
Pripravíme ovocie: kiwi, banány, čučoriedky, marhule. Polovicu cesta uložíme do formy na srnčí chrbát vystlanej mastným papierom (striháme ho tak, aby kus prečnieval). Cesto (má tiež siahať nad okraj formy) pokropíme šťavou z kompótu.
Krém: Z mlieka, múky a cukru uvaríme za stáleho miešania hustú kašu. Do vychladnutej pridáme zmäknutú Heru a spolu vymiešame na hladký krém.
Na pripravené cesto rozotrieme časť krému a do stredu doň vtlačíme očistené banány a na boky dáme čučoriedky. Zakryjeme druhou vrstvou krému a pásom odrezaným z cesta. Natrieme tretiu vrstvu krému, do stredu dáme očistené celé kiwi, na boky polovice marhúľ, potom zvyšok krému a zakryjeme ho posledným pásom cesta a prečnievajúcim papierom. Zaťažíme, dáme na 2 hodiny do chladu a potom polejeme čokoládovou polevou.

18.06.2008

Podobné recepty