Texaské ragú

Potrebujeme:

400 g väčšej fazule, 2 cibule, 4 lyžice oleja, 400 g mletého hovädzieho mäsa, 4 paradajky alebo 4-5 lyžíc paradajkového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie, 1-2 špicaté feferóny, mletú červenú papriku, 1 dcl červeného vína

Ako na to:

Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme domäkka a osolíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji a pridáme červenú papriku.
Pomleté mäso pridáme k spenenej cibuľke. Okoreníme, pridáme feferónky nasekané nadrobno a paradajky alebo pretlak. Všetko spolu premiešame a dusíme domäkka.
Keď mäso zmäkne, pridáme scedenú mäkkú fazuľu, podlejeme červeným vínom a varíme ešte niekoľko minút. Podávame s chlebom a pohárom červeného vína.

17.10.2008

Podobné recepty