Zapekané plnené šampiňóny

Potrebujeme:

10 veľkých šampiňónov, 1 črievkový syr (bambino), 4 plátky šunky, kúsok póru, maslo, soľ, mleté čierne korenie, syr na strúhanie, petržlenová vňať

Ako na to:

Šampiňóny očistíme, odrežeme nožky a vnútro vydlabeme ostrou lyžičkou tak, aby sa nepoškodila hlavička. Na rozpustenom masle ošmáhneme nakrájaný pórik do sklovita. Pridáme pokrájané vnútro zo šampiňónov, trošku osolíme a podusíme cca 5 minút. Pridáme šunku nakrájanú nadrobno a ešte chvíľu dusíme. Nakoniec pridáme črievkový syr, necháme ho rozpustiť a poriadne premiešame. Ochutíme ešte korením. Touto zmesou naplníme hlavičky, poukladáme ich na vymastený plech (lepšie je použiť papier na pečenie) a zapečieme pri teplote 200 stupňov, cca 15 minút. Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou, posypané strúhaným syrom a podľa chuti s tatárskou omáčkou.

07.07.2008

Podobné recepty