Vianočný perník

Potrebujeme:

0,5 l mlieka, 2 lyžice medu, 15 dkg Hery, 2 celé vajcia, 0,5 kg polohrubej múky, 1 vanil. cukor, 1 prášok do perníka, hrsť mletých orechov, 10 dkg hrozienok namočených v rume, čokoládová poleva, ríbezľová marmeláda

Ako na to:

1/2 litra mlieka ohrejeme. Rozpustíme v ňom 2 lyžice medu a 15 dkg Hery. Necháme vychladnúť a pridáme rum, ktorý ostane po odkvapkaní z hrozienok. Potom pridáme 2 celé vajcia, 1 vanilkový cukor, 24 dkg cukru kryštal a miešame, až kým sa suroviny rozpustia.
Múku zmiešame s 2 lyžicami kakaa a práškom do perníku. Zamiešame do mlieka a vymiešame do hladka. Nakonec pridáme 1 hrsť mletých orechov a sáčok hrozienok namočených v troche rumu. Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme do rúry.
Pečieme pri teplote 180°C asi 30-40 minut. Vychladnutý potrieme ríbezľovou marmeládou a čokoládovou polevou.

21.11.2008

Podobné recepty