Hríbová polievka

Potrebujeme:

sušené hríby, jeden-dva zemiačiky, zápražka (maslo, hl. múka), halušky (hrubá múka, vajíčko, maslo, trošku vody)m rasca, soľ

Ako na to:

Pripravíme si zápražku tak, že na štvrťke masla opražíme hladkú múku do zlatohneda. Zalejeme studenou vodou, hrudky by sa nemali urobiť (ak sa urobia, je možné ich rozmixovať ponorným mixérom). Pridáme mletú rascu, soľ a privedieme do varu. Pridáme asi hrsť sušených hríbov a na kocky nakrájané zemiaky. Varíme približne 20min. Z hrubej múky, vajíčka, trochy vody a masla (používam trošičku na zjemnenie) a štipky soli urobíme "haluškovú zmes". Do vriacej polievky zavaríme halušky. Povaríme ešte pár minút a polievka je hotová.

14.07.2008

Podobné recepty