Švajčiarky (škoricové koláče)

Potrebujeme:

Cesto: 500 g polohrubej múky, 25 g droždia, 2 žĺtka, 3 PL práškového cukru, 80 g Hery, 375 ml mlieka, 1/2 balíčka vanilkového cukru, štipka soli, rum (cca 2 PL)
Plnka: 8 PL kryštálového cukru, 3 PL škorice, strúhanku asi 3 PL, vajíčko na potretie

Ako na to:

Vykysnuté cesto rozvaľkáme a potrieme olejom. Suroviny na plnku zmiešame a navrstvíme na naolejované cesto. Zvinieme do rolády a pokrájame na menšie časti (cca 10 cm).
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Každú švajčiarku potrieme rozšľahaným vajíčkom. Najskôr zvrchu, potom zboku (na priereze). Zboku potierame dôkladne, aby plnka pri pečení nevytekala. Pečieme pri teplote 175 °C.

20.10.2008

Podobné recepty