Tvarohový krémovník

Potrebujeme:

Cesto: 25 dkg polohr. múky, 125 g Hery, 1/2 prášku do pečiva, 12 dkg práškového cukru, 1 vajce, 1 žĺtko
Plnka: 1/2 l mlieka, 1 Zlatý klas, 500 g tvarohu (hrudkový), 15 dkg práškového cukru, 1 vajce, 3 žĺtka, 1 dcl oleja, 1 van. cukor.
Na zapečenie: 4 bielka, 4 PL práškového cukru

Ako na to:

V miske si vymiesime cesto. Vyvaľkáme ho na väčší obdĺžnik ako je hlboký plech. To preto, lebo cesto na plechu má byť trochu vytiahnuté na kraje. Potom si ponorným mixérom alebo v klasickom mixéri, vyšľaháme všetky prísady na plnku.
Túto pudingovú hmotu si vylejeme na neupečené cesto. Kraje cesta budú po výšku plnky, ak ich máte vyššie, tak ich prstom stlačte po plnku, aby sa zbytočne nepripekali. Dajte do teplej rúry asi na 165 °C, cca 20-30 min.
Keď povrch začne tuhnúť a cesto zčervenie, vtedy celý plech vyberte von z rúry. Kým sa pieklo, vyšľahajte si bielka s cukrom na tuhý sneh - najskôr bielka dotuha a potom pridajte práškový cukor. Sneh natrite na masu v plechu a dajte ešte zapiecť na 10-15 min.

27.07.2008

Podobné recepty