Punčové rezy

Potrebujeme:

Piškótové cesto: 4 vajcia, 4 PL kryštálového cukru, 4 PL vody, 3 PL polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku
Farebné cesto: 7 vajec, 2 hrnčeky (po 250 ml) práškového cukru, 250 g masla, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku potom ešte kakao, 0,5 l ovocného sirupu (nejaký červený), 1 dcl rumu, pikantný džem

Ako na to:

Piškótové cesto si pripravíme tak, že vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridávame vodu a kypriaci prášok s múkou a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh.
Cesto rozotrieme na dva stredne veľké plechy alebo na jeden veľký, ktoré si vyložíme papierom na pečenie a upečieme. Po upečení necháme pláty vychladnúť.
Potom pripravíme farebné cesto (dvoj alebo trojfarebné). Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom, pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov.
Zmes rozdelíme na 2-3 diely: žltý, to je základné cesto, hnedý (pridáme kakao) a nakoniec ružový (pridáme farbivo alebo sirup).
Na plech vyložený papierom kladieme vedľa seba farebné kôpky, zarovnáme a dáme piecť. Jeden piškótový plát natrieme džemom, ak sme upiekli jeden veľký, tak ho rozdelíme na 2 polovice a jednu potrieme pikantným džemom. Na to položíme farebný vychladený plát, ktorý popicháme vidličkou a polejeme sirupom a rumom. Potrieme znova džemom a prikryjeme druhým plátom.
Povrch polejeme citrónovo-rumovou polevou: Vymiešame 200 g práškového cukru s 2 lyžicami rumu a 2 lyžicami citrónovej šťavy. Necháme stuhnúť a môžeme ho ešte ozdobiť čokoládovou polevou.

02.09.2008

Podobné recepty