Jahodové rezy

Potrebujeme:

Cesto: 30 dkg polohrubej múky, 20 dkg cukru, 1,5 dcl oleja, 2 dcl vlažnej vody, 4 vajcia, 1/2 prášku do pečiva
Krém: 1 zavárané jahody, 1 jahodový puding, 200 g masla, 1 vanilkový cukor, 0,5 l tekutiny (jahodová voda zmiešaná s mliekom)
Poleva: čokoláda, kvapka oleja, aby sa čokoláda lepšie krájala, lentilky.....

Ako na to:

Žĺtky, cukor a olej vyšľaháme dopenista. Postupne pridávame vlažnú vodu, múku a prášok do pečiva. Do masy zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov, vylejeme na plech a dáme upiecť.
Na vychladnutý plát natrieme plnku, ktorú sme si spravili tak, že: jahody vymixujeme a spravíme puding. Obidve masy spolu zmiešame, a keď puding vychladne opatrne ho primiešavame ku maslu vyšľahanému s vanilkovým cukrom.
Krém natrieme na plát, polejeme čokoládou a ozdobíme.

12.08.2009

Podobné recepty