Slivkové zemiakové knedlíky

Potrebujeme:

slivky, polohrubú múku, vajce, soľ, 2 zemiaky a vodu

Ako na to:

2 stredne veľké zemiaky si nakrájame na kocky a uvaríme v mierne osolenej vode. Keď sú uvarené, dobre ich roztlačíme pridáme k nim vodu a vajce a dobre premiešame.
Postupne do zmesi pridávame polohrubú múku. Múku vmiešavame dovtedy, kým nemáme také polotuho-mäkké cesto. Prichystáme si slivky.
Rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 0,5 cm a povykrajujeme z neho koľko budeme potrebovať podľa veľkosti sliviek. Pamätajte na to, aby jedna strana cesta nebola moc pomúčená, aby sa dalo cesto zlepiť.
Do väčšieho hrnca dáme vodu s troškou oleja, aby sa knedlíčky nepolepili, a keď voda začne vrieť postupne ich vhadzujeme do hrnca a varíme asi 10 minút.
Podávame s kakaom, grankom, opraženou strúhankou, makom... Polejeme roztopeným maslom.

02.09.2008

Podobné recepty