Grilované teľacie rezne s plnenými paradajkami

Potrebujeme:

600 g teľacieho mäsa zo stehna, olej, 4 zrelé tvrdé väčšie paradajky, 20 g masla, 30 g cibule, 100 g čerstvých húb, 40 g ryže, rasca, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ, alobal (alobalová miska)

Ako na to:

Odležané mäso umyte, osušte obrúskom, odblaňte, pokrájajte na hrubšie rezne a trocha ich naklepte, osoľte, okoreňte mletým čiernym korením, pokvapkajte olejom a nechajte odležať v chlade.
Očistené a umyté paradajky a okolo stopky vykrojte a lyžičkou vyberte jadrovník.
Na roztopenom masle speňte cibuľu posekanú nadrobno, očistené, umyté a pokrájané huby, osoľte a duste. Neskôr pridajte umytú ryžu, podlejte horúcou vodou a za občasného podlievania uduste do mäkka. K vychladnutým hubám pridajte mletú rascu, posekanú petržlenovú vňať a naplňte pripravené paradajky.
Odležané rezne a naplnené paradajky poukladajte na alobal (alobalovú misku), položený na rozohriatom grilovacom rošte a grilujte 4 min. Paradajky vyberte, rezne obráťte a grilujte ďalšie 4 min.
Hotové rezne a paradajky upravte na misu a polejte odkvapkanou šťavou. Podávajte s opekanými zemiakmi.

09.03.2006

Podobné recepty