Gazpacho

Potrebujeme:

4 paradajky, 3-4 rôznofarebné papriky, 1 uhorka, 500 ml pasírovaných paradajok, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, balzamikový ocot, mletá paprika

Ako na to:

"Gaspačo" je vynikajúca španielska studená polievka zo surovej zeleniny.
Paradajky nakrojíme do kríža a zalejeme ich na cca 1 minútku vriacou vodou a ošúpeme ich. Potom z paprík vykrajujeme malými vykrajovátkami rôzne tvary (ak máte málo času, tak si z každej papriky nakrájajte cca 1/3 na malé kocky). To, čo zostalo z paprík nevyhadzujeme, ešte to budeme potrebovať.
Pridáme k tomu ostatnú zeleninu, tj. paradajky, uhorku, cibuľu, strúčiky cesnaku - všetko ošúpané a len kde-tu prekrojíme, aby sa lepšie mixovalo.
K zelenine v mixéri prilejeme pol litra pasírovaných paradajok. Spustíme mixér a zatiaľ zi prichystáme ostatné potrebné ingrediencie. Pridáme soľ, potom korenie. Olej je najlepší extra panenský olivový a kľudne ho tam dajte viac. Pridajte aj balzamikový ocot a potom mletú papriku. Ešte raz spustíme mixér, nech sa všetko spolu premieša a polievku dáme vychladiť.
Po vybratí z chladničky ju treba ešte premiešať, prípadne dochutiť. Teraz pridáme odložené kúsky paprík.

21.08.2008

Podobné recepty