Papriková soľ

Potrebujeme:

1 kg kápie,, 250 g soli

Ako na to:

Namiesto obyčajnej soli dajte soľ "Maruška", ktorá má nižší obsah sodíka a vyšší obsah draslíka.
Kápiu poriadne umyjeme, osušíme najlepšie papierovými kuchynskými utierkami, nech na nej nezostane žiadna voda, odstránime stopky a všetky zrniečka, potom ju pokrájame a odvážime.
Pomer soli a kápie je 1:4, v tomto prípade na 1 kg očistenej papriky 1/4 kg soli. Papriku dáme do dôkladne vyumývaného mixéra a pustíme ho na plné obrátky.
Ku zmixovanej kápii prisypeme soľ a premiešame opätovným spustením mixéra. Naplníme vyumývané poháriky a zaviečkujeme. Nesterilizujeme, soľ konzervuje.

12.10.2008

Podobné recepty