Makarónový šalát

Potrebujeme:

250 g makarónov, 100 ml sladkej smotany, 100 ml tatárskej omáčky, 150-200 g mäkkej salámy alebo šunky (napr. kuracej alebo hydinovej), 250 g sterilizovaného hrášku (môže byť aj zmrazený), 2 vajcia, 1 mladú cibuľku (nemusí byť), 2-3 kyslé uhorky, 1 lyžicu oleja, 1 lyžicu kečupu, 1-2 lyžičky worchestrovej omáčky, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Makaróny polámeme na 5 cm kúsky a uvaríme ich v slanej vode s troškou oleja.
Z oleja, kečupu, worchestrovej omáčky uvaríme nálev, necháme ho trochu vychladnúť a ešte teplým polejeme makaróny. Vajcia uvaríme na tvrdo, pokrájame ich na malé kúsky, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, uhorky na pásiky, nakrájanú šunku a hrášok.
Šalát osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Smotanu prevaríme, ochladíme a zmiešame ju s tatárskou omáčkou. Vmiešame do šalátu. Šalát uložíme na 12-24 hod do chladu odležať.
Šalát sa dá použiť ako príloha k mäsu, alebo len samostatne s chlebom.

03.09.2008

Podobné recepty