Buchty na pare

Potrebujeme:

500 g hrubej múky, 20 g droždia, 20 g práškového cukru, 1 vajce, štipku soli, asi 1,5 dcl mlieka

Ako na to:

Do pohára rozdrobíme droždie a zasypeme práškovým cukrom. Dobre rozmiešame, kým sa droždie nerozpustí. Do misky dáme múku, soľ a vajce. Prilejeme rozpustené droždie a vlažné mlieko. Vypracujeme hladké polotuhé cesto, ktoré necháme vykysnúť (malo by zdvojnásobiť svoj objem).
Cesto preložíme na pomúčenú dosku a vytvarujeme bochník, ktorý necháme trošku podkysnúť. Vyvaľkáme na hrúbku cca 2-3 cm a vykrajujeme kolieska. Potom necháme buchtičky ešte trošku podkysnúť.
Buchty paríme asi 5 minút. Uparené buchty polejeme rozpusteným maslom a posypeme kakaom, ktoré sme rozmiešali s cukrom (alebo makom, orechmi...)

20.10.2008

Podobné recepty