Prekladané kuracie prsia

Potrebujeme:

zemiaky, kuracie prsia, cukinu, francúzsku omáčku, smotanu na šľahanie, koreniny (soľ, vegetu, biele korenie, sójovú omáčku, zmes na pečené zemiaky), jednu väčšiu cibuľu, údený plátkový syr, postrúhaný Eidam

Ako na to:

Mäso mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme sójovou omáčkou. Nové zemiaky dobre poumývame, nakrájame na kolieska, tak isto cukinu a jednu cibuľu.
Dno misy polejeme pár kvapkami oleja a vyložíme zemiakmi, potom kolieska cibule a cukiny. Priebežne solíme a posypávame koreninou na zapekané zemiaky. Na to dáme nakrájané mäso a na vrch plátkový údený syr. Nakoniec opäť navrstvíme zemiaky a cukinu. Okoreníme a prikryjeme alobalom. Dáme zapiecť.
Namiešame francúzsku omáčku, polejem vrch a husto nastrúhame syr. Dáme ešte zapiecť dozlatista.

05.10.2008

Podobné recepty