Piškótový zákusok

Potrebujeme:

Piškóta: 4 vajíčka, 25 dkg kryštálového cukru, 25 dkg polohrubej múky, 1/2 dcl vody, 1 dcl oleja, 1/2 prášku do pečiva
Krém: 2 kyslé smotany, 1 smotanu na šľahanie, 5 PL práškového cukru
Ovocie: 3 banány, ríbezle
Poleva: 1 Zlatý klas (alebo smotanový/vanilkový puding), 2 PL kryštálového cukru, šťavu z kompótu a vodu (spolu 1/2 litra)

Ako na to:

Piškóta: 4 žĺtka vyšľaháme do polotvrda, pridáme cukor a šľaháme. Keď je to tvrdé, pridáme žĺtka a postupne ostatné k piškóte. Pečieme cca 20 minút pri 180°C, môžeme skontrolovať špáratkom.
Po vychladnutí piškóty vyšľaháme šľahačku, pridáme cukor a smotany a zamiešame. Potom vylejeme na plech. Nakrájame ovocie a poukladáme ho na krém. Odložíme do chladničky stvrdnúť. Po cca 1 hodine uvaríme zo Zlatého klasu (pudingu), cukru a tekutej zmesi (kompótová šťava a voda) želatínu. Vylejeme na ovocie a dáme stuhnúť do chladničky.

23.11.2008

Podobné recepty