Zapečené filé v syrovej omáčke

Potrebujeme:

filé, čerstvé alebo konzervované šampiňóny, olej, soľ, korenie
Bešamelová omáčka: 50 g masla, 400 ml mlieka, 2 PL hladkej múky, vegetu, tavený syr bambino, trocha citrónovej šťavy na rybie filé

Ako na to:

Rybie filé nechajte trocha rozmraziť, nakrájajte na kúsky čerstvé šampiňóny. Tie poduste na olivovom oleji, osoľte, okoreňte a spravte bešamelovú omáčku.
Bešamelová omáčka: Na panvici rozpustite maslo, prilejte mlieko, nasypte 2 PL hladkej múky a uvarte hustú kašu.
Do jánskej misy na dno dajte šampiňóny bez šťavy, poukladajte kúsky filé, ktoré pokvapkajte citrónovou šťavou, a ktoré zalejeme bešamelovou omáčkou. Tú treba ešte najprv dochutiť.
Mierne vychladnutú bešamelovú omáčku dochuťte celým bambino, vegetou, a ak treba aj soľou. Omáčku vylejte na filé a prikryté pečte pri teplote 200 stupňov asi hodinu.
Zeleninový šalát: Nakrájanú zeleninu pokvapkajte olivovým olejom, osoľte bylinkovou soľou, pridajte vínny ocot.

06.09.2008

Podobné recepty