Krémová zemiakovo-pórová polievka

Potrebujeme:

4 porcie
1 stredne veľký pór, 3-4 stredné zemiaky, 250 ml smotany na varenie (10-12%), kocku bujónu, soľ, čierne korenie, 50 g masla, pertžlenovú vňať

Ako na to:

Zemiaky a pór očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Maslo rozpustíme a upražíme na ňom pór do zmäknutia. Potom pridáme aj zemiaky, osolíme a poriadne premiešame. Chvíľku ešte pražíme.
Zalejeme 0,5 l vriacej vody, pridáme kocku bujónu a varíme cca 15 minút, resp. kým zelenina úplne nezmäkne a nerozvarí sa. Potom prilejeme smotanu a necháme prevrieť.
Rozmixujeme. Ak sa polievka zdá príliš hustá, dolejeme vodou. Podávame okorenené čiernym korením a ozdobené petržlenovou vňaťou.

14.09.2008

Podobné recepty