Mleté mäso zapečené s cukinou a zemiaky varené v pare

Potrebujeme:

mleté mäso, 2 cukiny, 3 vajcia, 2 dcl mlieka, bylinkovú soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, muškátový orech, 2 cibule, majoránku, olej a strúhanka na dno pekáča
Priíloha: zemiaky varené v pare

Ako na to:

Do väčšej misky dajte pomleté bravčové mäso, pridajte väčšiu nadrobno nakrájanú cibuľu a korenie: soľ, muškátový oriešok (kľudne nastrúhajte 3/4 z jedného orieška), mletú červenú papriku, majoránku, mleté čierne korenie a bylinkovú soľ. Potom pridajte jedno vajíčko a cukiny nakrájajte po dĺžke.
Na dno jánského pekáča dajte trocha oleja, strúhanky a budeme prekladať mleté mäso s cukinou a cibuľou. Na dno pekáča porozkladajte cukinové jazýčky, ucapkajte mleté mäso. Pridajte cibuľu, a postup opakujte, opäť naukladajte cukinové plátky, mleté mäso, cibuľu.
Na vrch dajte cukinu, osoľte, okoreňte a zalejte osoleným mliekom, v ktorom ste rozhabarkovali 2 vajíčka. Pečte hodinu pri 200 stupňoch.
Ako prílohu uvarte nové zemiaky v pare. Na dno väčšieho hrnca dajte 3-4 dcl vody, na parák naukladajte pokrájané malé zemiaky, osoľte, okmínujte alebo orascujte. Nechajte pod pokrievkou variť do mäkka.
Mäso krájajte trocha vychladnuté a do lodičky od papriky (polovička papriky) nastrúhajte trocha cukiny a pridajte trocha kečupu.

21.11.2008

Podobné recepty