Čučoriedková tvarohová torta

Potrebujeme:

Krém: 2 lyžice želatiny, 2 dcl mlieka, 500 g mäkkého tvarohu, 3 lyžice cukru múčka, 1 balíček vanilinového cukru, asi 400 g čučoriedok
Na ozdobenie: šľahačka v prášku, mlieko

Ako na to:

Tortovú formu vyložíme na dne i po stranách piškótami. Želatínu namočíme do vlažného mlieka a necháme nabobtnať. Mäkký tvaroh, cukor a rozpustenú želatínu našľaháme do hladkého krému.
Polovicu krému nalejeme na piškóty, pokryjeme ďalšou vrstvou piškót.
Do zvyšnej časti krému prisypeme väčšiu časť čučoriedok a rozmixujeme. Natrieme na piškóty a uložíme do chladničky stuhnúť a odležať. Jednotlivé porcie torty ozdobíme smotanou pripravenou podľa návodu na obalu a zvyšnými čučoriedkami.

27.07.2008

Podobné recepty