Kakaový kysnutý koláč

Potrebujeme:

1,5 + 2 dcl mlieka, 3/4 kvasníc, trochu kryšt. cukru, hladká múka na kvások, 65 dkg hladkej múky, olej, soľ, 3 vajcia
Plnka: 250 g prášk. cukru, 3 vanilkové cukre, 4-5 lyžíc kakaa, celá Hera

Ako na to:

Kvások: Do šálky dáme 1,5 dcl trochu zohriateho mlieka, pridáme rozdrobené kvasnice a polievkovú kopcovú lyžicu kryšt. cukru. Po povrchu poprášime hl. múkou, ale nepomiešame. Necháme kysnúť na teplom mieste.
Cesto: Do veľkej misky dáme 65 dkg hl. múky, 5 PL oleja, lyžičku soli, potom pridáme vykysnutý kvások, 2 dcl mlieka + sneh z 3 bielkov. Poprášime ho hl. múkou a dáme kysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 častí (bochníčkov). Z každej časti vyvaľkáme obdĺžnik asi na dĺžku plechu a šírku asi 15-20 cm. Na plát natrieme plnku a zrolujeme ho. To spravíme aj s druhým plátom a tieto dva naplnené šulce potom navzájom prepletieme, konce viac stlačíme. Budeme mať 3 "vrkoče", ktoré dáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme.

08.10.2008

Podobné recepty